جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پرورش طیور – جامع ترین مقاله در زمینه پرورش طیور و سود آن

پرورش طیور

پرورش طیور می‌تواند جز کسب و کارهای پرسود و موفق به شمار رود، اما این موفقیت نیاز به برنامه‌ ریزی، تعهد و مراقبت از طیور دارد. علاوه بر این سه مورد یک گزینه دیگر می‌تواند شما را به موفقیت در این کسب و کار نزدیک کند! انتخاب مناسب‌ترین نوع طیور یکی از کلیدی‌ ترین انتخاباتی است که شما باید در پرورش طیور انجام دهید.  انتخاب گزینه مناسب و مدیریت هوشمندانه این کسب و کار، کلید موفقیت در این صنعت می باشد.

شما با تلاش، تحقیقات استاندارد و جامع و اجرای بهترین شیوه‌ ها برای پرورش می‌توانید خود را به عنوان یکی از موفق‌ترین افراد در این زمینه معرفی نمایید. پرورش طیور یکی از کسب و کارهای موفق و پر سود در صنعت کشاورزی است. شما در این صنعت می توانید به تولید انواع پرندگان مانند  مرغ گوشتی و تخمگذار، مرغ بومی، بلدرچین، بوقلمون، اردک و بسیاری از گزینه های دیگر دست بزنید.

از آنجایی که روز به روز در جای جای دنیا به متقاضیان محصولات پروتئینی در سراسر دنیا افزوده می‌شود شما می‌توانید با انتخابی درست در این زمینه سودآوری فراوانی را به دست آورید.  از این رو قصد داریم در این مطلب از سایت طیوران سازه به بررسی مراحل شروع کسب و کار پرورش طیور،  مهارت‌ های لازم و حیاتی برای موفقیت در این زمینه، عوامل تاثیرگذار بر سود پرورش طیور و بسیاری از گزینه های دیگر بپردازیم. اگر در پی سود بیشتر هستید تا انتهای این مطلب با ما باشید. مطالعه این مطلب به 8 دقیقه زمان نیاز دارد.

بررسی انواع طیور

هر یک از طیوری که شما قصد دارید پرورش آن را انجام بدهید، ویژگی‌ها و خصوصیات خاصی دارند. در این بخش از جامع ترین مقاله در زمینه پرورش طیور و سود آن، انواع طیور برای پرورش را معرفی و سپس به بررسی کوتاه آن برای آشنایی بیشتر می پردازیم.  توجه داشته باشید، هر یک از انواع طیور ویژگی‌ ها و نیازهای خاص خود را خواهند داشت و این شما هستید که با توجه به در نظر گرفتن شرایط یکی را از بین آنها انتخاب خواهید کرد.

پرورش طیور
پرورش طیور

مرغ گوشتی

پرورش مرغ گوشتی برای تولید گوشت مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرد.  گوشت مرغ یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها برای تامین پروتئین خانوار به شمار می‌رود و از این رو سودآوری بسیار بالایی را برای خود به همراه خواهد داشت. شما می‌توانید مرغ‌های گوشی را به صورت صنعتی پرورش دهید.

از خصوصیات و ویژگی‌های بارز این پرنده می‌توان به دوره بسیار کوتاه ۴۵ روزه پرورش آن اشاره کرد. شما با انتخاب این طیور می توانید در مدت زمان ۴۵ روزه علاوه بر به دست آوردن هزینه‌های اولیه سود فراوانی را نیز به دست آورید.

مرغ تخمگذار

در کنار گوشت مرغ، تخم مرغ نیز می‌تواند جز گزینه‌های اصلی خانوار برای تامین پروتئین‌های نیاز بدن خودشان باشد. تولید تخم مرغ نیز می‌تواند سودآوری فراوانی را با خود به همراه داشته باشد. همانطور که از نام این نوع نژاد از مرغ پیداست از این مرغ‌ها برای تولید تخم مرغ استفاده می‌ شود. پرورش مرغ تخمگذار نسبت به مرغ گوشتی نیاز به مراقبت و مدیریت دقیق‌ تری دارد.

 طول دوره تخم گذاری مفید مرغ تخمگذار ۱۴ ماه خواهد بود شما در این ۱۴ ماه می‌توانید تخم مرغ‌های فراوانی را از این نژاد به دست آورید. بعد از ۱۴ ماه شما باید گله جوان‌تر را جایگزین این گله کنید.

پرورش مرغ بومی

یکی از بهترین گزینه در بین انواع طیور انتخاب مرغ بومی برای پرورش است. مرغ بومی در برابر بیماری‌ها مقاومت بالایی را از خود نشان می‌دهد کیفیت تخم مرغ تولید شده توسط آن بالاتر از مرغ‌های تخمگذار صنعتی خواهد بود. همچنین گوشت ‌های بومی ارگانیک‌تر از مدل صنعتی آنها است. شما می‌توانید از مرغ‌های بومی به عنوان مرغ تخمگذار و گوشتی استفاده کنید. حدود ۱۵ ماه طول دوره تخم گذاری مرغ‌های بومی خواهد بود و چنانچه آن را به هدف تولید گوشت مرغ انتخاب کنید در کمتر از ۶ ماه به وزن ایده آل خواهد رسید.

پرورش طیور
پرورش طیور

بلدرچین

بلدرچین‌ جز پرندگان کوچک جثه به شمار می‌رود و میزان فضای بسیار کمتری را نسبت به سایر گزینه‌ ها نیاز دارد. پرورش در فضای کوچک می‌تواند هزینه‌های جاری در طول دوره پرورش طیور را به کمترین میزان خود برساند.  طول دوره بلدرچین‌ها بسیار کوتاه بوده شما می‌توانید در بازه زمانی ۴۵ روزه به سودآوری مناسبی دست پیدا کنید.

بوقلمون

یکی از خاص‌ترین گزینه‌ها در پرورش پرندگان بوقلمون خواهد بود. بوقلمون‌ ها گوشت لذیذ و خاصی دارند و به همین دلیل نیز مورد توجه افراد بسیار زیادی قرار گرفته اند.  بوقلمون‌ها نسبت به سایر گزینه‌ها بازار بکر‌تری داشته  و  ترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌روند.  اما به این نکته نیست توجه داشته باشید که محصولات بوقلمون نسبت به سایر موارد متقاضیان کمتری خواهند داشت.

شما برای پرورش بوقلمون به فضای بزرگتری نیاز دارید. علاوه بر نیاز به فضای بزرگتر استرس تاثیر مخربی را بر نوع رشد خواهد گذاشت و همین امر ممکن است در برخی از مواقع موجب شکست شما در کسب و کار پرورش طیور شود.  به این مورد نیز توجه کنید که با توجه به نژاد بوقلمون طول دوره پرورش آنها متغیر خواهد بود. به طور میانگین می‌توان چهار ماه را برای طول دوره پرورش بوقلمون‌ها در نظر گرفت.

 اردک

کسانی که اردک را پرورش می‌دهند به خوبی می‌دانند این پرنده جز گزینه‌های خاص پسندها است. تخم اردک و گوشت اردک به دلیل طعم و کیفیت بی‌نظیرشان مورد تایید افراد خاصی قرار می گیرد. بازار پرورش اردک در بین گزینه‌های گفته شده بکرتر از همه خواهد بود. البته این نکته را نیز در نظر بگیرید که محصولات اردک نسبت به سایر گزینه‌ها از متقاضی کمتری برخوردار است.

اردک‌ها جز سریع‌ترین پرندگانی هستند که شما را به سوددهی می‌رسانند. شما در عرض کمتر از ۶۰ روز می‌توانید دوره پرورش این پرنده را تکمیل کنید و از این طریق به سوددهی برسید. به این نکته توجه داشته باشید که بهترین گزینه برای فروش گوشت و تخم اردک استان‌های شمالی کشور هستند. در کنار استان‌های شمالی کشور می‌توانید محصولات این پرنده را در شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان، تبریز و مشهد به فروش برساند.

قرقاول

قرقاول ها جزو پرندگان بزرگ جثه به شمار می‌روند. شما برای پرورش این پرنده نیاز به فضای بسیار زیادی دارید. تخم و گوشت قرقاول به دلیل مزیت‌های بسیار فراوانی که دارد در سال‌های اخیر رقیب جدی برای محصولات پروتئینی مرغ به شمار می‌رود.

بسیاری از افراد محصولات این پرنده مانند گوشت و تخم قرقاول را گزینه مناسبی برای جانشینی گوشت و تخم مرغ می‌دانند. طول دوره پرورش قرقاول با توجه به گوشتی و یا تخمگذار بودن آن متفاوت خواهد بود. طول دوره پرورش قرقاول معمولاً ۳ تا ۴ ماه خواهد بود.

پرورش طیور
پرورش طیور

مراحل شروع کسب و کار پرورش طیور

پس از انتخاب نوع طیور حال نوبت این است که بدانید چگونه باید پرورش طیور را شروع کنید. در ادامه مطلب مراحل شروع کسب و کار پرورش را به طور کامل برای شما بازگو خواهیم کرد. مراحل شروع پرورش طیور به شرح زیر می باشد.

 تحقیق و برنامه‌ ریزی

اولین و مهم‌ترین مرحله در شروع این کسب و کار تحقیق و برنامه‌ ریزی است. شما برای شروع کار نیاز دارید تا با دقت تمامی مراحل کار را بررسی کنید و سپس با یک برنامه‌ ریزی دقیق کار را استارت بزنید. برنامه‌ ریزی و تحقیقات مورد نظر شامل انتخاب مکان مناسب، خرید تجهیزات استاندارد، تامین منابع مالی و نیروی کار مورد نیاز می شود.

ساخت مکان مورد نیاز و تهیه و تجهیزات

بعد از تحقیق و برنامه‌ ریزی حالا نوبت این است که واحد پرورش مورد نیاز خود را بسازید و این واحد را با تجهیزات مورد نیاز مانند قفس تجهیز نمایید.  ایجاد فضای امن برای طیور، تامین تجهیزات مورد نیاز مانند قفس و سیستم تهویه، تامین غذا، تامین آب از جمله مواردی است که باید آنها را در زمان ساخت و تجهیز کردن مکان در نظر بگیرید.

خرید طیور

در این مرحله از پرورش طیور شما باید خرید طیور مورد نظر از بین گزینه‌هایی که گفته شده را انجام دهید. توجه داشته باشید خرید طیور را از منابع معتبر انجام دهید تا در حین پرورش طیور به مشکل بر نخورید. همچنین اهمیت بهداشت و انتخاب طیور سالم بسیار حائز اهمیت است که باید آن را مد نظر داشته باشید.

مراقبت و تغذیه

مرحله بعدی در پرورش طیور مراقبت و نگهداری از طیور انتخابی است.  برای اینکه در این زمینه به موفقیت بالایی دست پیدا کنید توصیه می‌کنیم تمامی اصول بهداشتی و مراقبتی را به دقت اجرا کنید.  کنار تمامی این موارد شما باید تغذیه مناسبی را با توجه به نیازهای بدن طیور و سن پرنده در نظر بگیرید.

بهداشت

بهداشت طیور و محیط پرورش بسیار حائز اهمیت می باشد. باید فضایی را فراهم سازید تا بیماری بین پرندگان شیوع پیدا نکند. حتی الامکان از بیماری‌ ها و عفونت‌ ها جلوگیری کنید.

بازاریابی و فروش

برای فروش محصولات بدست آمده از پرورش طیور باید یک استراتژی بازاریابی و فروش بسیار قوی در نظر بگیرید. شناخت بازار هدف نیز می تواند در این زمینه بسیار مناسب باشد و فروش چندین برابری را به کسب و کار شما هدیه دهد.

پرورش طیور
پرورش طیور

 چالش‌ های پیش رو برای پرورش طیور

این کسب و کار چالش‌های فراوان بسیار زیادی را برای شما در بر خواهد داشت که باید آن را رفع کنید. هر یک از چالش‌ها نیاز به اطلاعات دقیق و مناسب دارد که شما قبل از برخورد با آنها باید به درستی این اطلاعات را به دست آورده باشید. در ادامه این مطلب از سایت طیوران سازه به برخی از این چالش‌ ها اشاره خواهیم کرد.

بیماری‌ ها

یکی از مهمترین چالش‌ها در پرورش طیور رعایت بهداشت و کنترل بیماری‌ها است. شما به عنوان پرورش دهنده و شروع کننده کسب و کار باید بهداشت و کنترل بیماری‌ ها را برای حفظ سلامت طیور در اولویت قرار دهید. برای کنترل بیماری ها برنامه واکسیناسیون در نظر بگیرید و در هنگام برخورد با بیماری ها سریعا پرنده بیمار را از پرنده‌های سالم دور نگه دارید.

توصیه ما به شما این است که به صورت مداوم فضای مورد نظر را ضدعفونی کنید تا از انتقال بیماری‌ها جلوگیری نمایید.  به این نکته نیست توجه داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

رقابت

پرورش طیور یک بخش از چالش‌هایی است که شما می‌توانید آن را تجربه کنید.  بخش دیگر این کسب و کار رقابت با سایر پرورش دهندگان است. از آنجایی که صنعت پرورش طیور پر رقابت است، شما باید استراتژی‌هایی برای جلب مشتریان و مقابله با رقبا ایجاد نمایید.

مدیریت هزینه‌ ها

در پرورش طیور نحوه هزینه‌ها و مدیریت آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما باید بتوانید برای بهره‌ بری بهتر هزینه های جاری را به بهترین شکل کنترل کنید. برای مدیریت هزینه‌ ها در بخش‌های مختلف می‌توانید از افراد متخصص در این زمینه مشاوره بگیرید.

پرسودترین گزینه برای پرورش طیور کدام است؟

سود پرورش طیور به شدت وابسته به عوامل مختلفی است.  پرسودترین گزینه را در بین طیورهای قابل پرورش پیدا کنید باید عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. برخی از عوامل مهمی که بر سودآوری پرورش طیور تأثیر می‌گذارند را در ادامه مطلب مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نوع طیور

 نوع طیوری که پرورش می‌ دهید در سود بسیار حائز اهمیت است. نوع طیور به صورت مستقیم بر سودآوری شما تاثیرگذار خواهد بود. پرورش مرغ بومی در بین گزینه‌های گفته شده پرسودترین گزینه به شمار می‌رود که شما می‌توانید با انتخاب آن سودآوری فراوانی را تجربه کنید.

پرورش طیور
پرورش طیور

هزینه‌ های مرتبط با پرورش

عامل بعدی که می‌ تواند سود شما را تحت تاثیر قرار دهد هزینه‌های مرتبط با پرورش است. تجهیزات، مراقبت، تغذیه، داروها، نیروی کار و سایر موارد مرتبط با پرورش طیور  جز اصلی‌ترین گزینه‌هایی هستند که می‌توانند هزینه‌های مرتبط با پرورش طیور را تحت تاثیر قرار دهند.شما می‌توانید با بهبود مدیریت هزینه‌ ها موجب افزایش سود شوید.

 قیمت فروش محصول

محصولات به دست آمده از این کسب و کار با یکدیگر متفاوت هستند. قیمت فروش محصولات  سود پرورش طیور را به صورت مستقیم دستخوش تغییرات بسیار زیادی می‌کند.

ظرفیت تولید

هر پرنده در پرورش طیور ظرفیت محدودی خواهد داشت.  تعداد ظرفیت تولید شده توسط شما سود پرورش طیور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افزایش تعداد طیور در طول دوره پرورش درآمد را افزایش می‌ دهد.

مدیریت و دانش

یکی از مهمترین گزینه‌هایی که می‌تواند سود پرورش طیور را تحت تاثیر قرار دهد و توسط پرورش دهندگان دست کم گرفته می‌شود، مدیریت و دانش است. تجربه و دانش در مدیریت پرورش طیور بسیار اهمیت دارد.  بهینه‌ سازی فرآیندهای تولید، پیشگیری از بیماری‌ ها، رفع مشکلات مرتبط با پرورش، بهبود کارایی و بالا بردن کیفیت محصولات تولیدی می‌تواند منجر به افزایش سود در زمینه پرورش طیور شود.

پیشنهادات

  1. قبل از شروع پرورش طیور حتماً دوره‌های آموزشی را در این زمینه پشت سر بگذارید.
  2. برای انتخاب بهترین گزینه حتماً بازار هدف و نیازهای بازار را در نظر بگیرید
  3. یک برند برای خود بسازید
  4. تبلیغات مناسبی را در زمینه معرفی محصولات انجام دهید
  5. بستر فروش آنلاین ایجاد کنید
  6. حتماً از افراد موفق در این زمینه مشورت بگیرید
  7. از شرکت های تجهیز کننده و مشاوره دهنده سالن های پرورش طیور استفاده نمایید

بهترین شرکت تجهیز کننده و مشاوره دهنده سالن های پرورش طیور

شرکت‌های بسیار زیادی در زمینه تجهیز و مشاوره سالن‌های پرورش طیور فعالیت می‌کنند. اما طیوران سازه با پروژه‌های موفق و بسیار زیادی که در این زمینه دارد توانسته نامی نیکو را در این زمینه از خود به جای بگذارد. شما هم اگر دوست دارید در پرورش طیور سوداوری بالایی را تجربه کنید توصیه می‌کنیم قبل از شروع هر کاری با مشاوران سایت طیوران سازه در این باره مشورت کنید.

نتیجه ‌گیری

برای اینکه بتوانید سودآوری بالا و راندمان کاری مناسبی را در پرورش طیور تجربه کنید نیازمند این هستید که اطلاعات مناسب و تجهیزات استاندارد را در اختیار داشته باشید. وجود یک فرد زبده و متخصص و موفق در این زمینه در کنار شما می‌تواند موفقیت شما را تضمین کند. در این مطلب از سایت طیوران سازه سعی کردیم اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما در این زمینه تجربیات متفاوتی دارید می‌توانید از طریق قسمت نظرات تجربیات خود را در اختیار سایر مخاطبین قرار دهید.

همچنین از طریق قسمت نظرات می‌توانید سوالات خود درباره پرورش طیور را برای ما کامنت کنید تا پشتیبانان سایت در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

بهترین گزینه در بین انواع طیور برای پرورش کدام گزینه است؟

پرورش مرغ بومی

سه چالش مهم برای پرورش طیور کدامند؟

بیماری‌ ها رقابت مدیریت هزینه‌ ها

پرسودترین گزینه برای پرورش طیور کدام است؟

پرورش مرغ بومی

2 پاسخ

    1. سلام و احترام، جهت حرید مرغ مرندی لطفا از سایت دیوار شهرهای تبریز، ارومیه و… را چک بفرمایید.
      سوالی بود در خدمتتون هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *