جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

میزان نور در سالن پرورش بلدرچین

میزان نور در سالن پرورش بلدرچین

اهمیت میزان نور در سالن پرورش بلدرچین

مدیریت میزان نور در سالن پرورش بلدرچین برای داشتن یک سالن سالم و پربازده بسیار مهم تر از آن چیزی است که به نظر میرسد. رسیدن به یک سالن یکدست از بلدرچین های گوشتی و یا تخمگذار از جمله نکات مهم در داشتن سالن پرورش انواع طیور از جمله بلدرچین ها می باشد.

اگر پرندگان چرخه شب و روز مناسبی داشته باشند، رفتار روزانه متناسبی خواهند داشت و قادر به انجام فعالیت‌های مشخص در طول روز هستند. حال این سوالات مطرح میشوند که به راستی چرا میزان نور در سالن پرورش بلدرچین دارای اهمیتی ویژه است؟ آیا داشتن یک برنامه نوری مناسب میتواند در یکدست سازی سالنهای بلدرچین موثر واقع شود؟ در هنگام نوردهی چه فاکتورهایی از نور برای داشتن یک سالن پرورش بلدرچین یکدست ضروری و تاثیر گذار هستند؟

برای پاسخ به این سوالات اول نگاهی به چگونگی دریافت نور با توجه به ساختار بیولوژیک پرندگان می اندازیم.

میزان نور در سالن پرورش بلدرچین
میزان نور در سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : چگونه یک سالن پرورش بلدرچین بسازیم؟!

طریقه دریافت نور در پرندگان از نگاه علمی

نور در پرندگان میتواند یا از طریق چشم ها برای نورهایی با طول موج کوتاه (نور آبی و سبز) و یا از طریق نفوذ به عمق جمجمه برای نورهایی با طول موج بلند (قرمز و سفید) دریافت شود.

تشخیص شبکه ای در چشم پرندگان از چهار گونه سلول نوری مخروطی تشکیل شده است که این گیرنده ها حاوی یدوپسین بوده و نور آبی، سبز، قرمز و نور ماوراء بنفش را دریافت میکنند.

غده پینه آل که در بین نیمکره مغز و مخچه قرار دارد شامل فتورسپتور بوده و ترشح هورمون های سروتونین و ملاتونین را برعهده دارد که عملکرد ریتم شبانه روزی، اعمال غدد درون ریز، دمای بدن و همچنین فصل جفت گیری را تحت تاثیر قرار میدهند.

هیپوتالاموس در بخش عمقی بافت مغزی در ناحیه پری اپتیک قرار دارد و با توجه به شدت نور دریافتی بر میزان ترشح هورمون گنادوترپین (GnRh) تاثیر میگذارد. این هورمون در رشد، تولید مثل و عملکرد جنسی نقش اساسی دارند.

حتما بخوانید : چرا نباید بلدرچین را روی زمین پرورش دهیم؟!

فاکتورهای موثر در میزان نوردهی در سالن پرورش بلدرچین

به هنگام نوردهی در سالن پرورش بلدرچین باید به چهار عامل منبع نوردهی، مدت زمان نوردهی، شدت نور و طول موج آن دقت کرد.

منبع نوردهی در سالن پرورش بلدرچین

یکی از مشکلات فنی که ممکن است در طول کار با آن مواجه شویم، تاریکی در ارتباط با خاموشی برق است. بهتر آن است که برای عادت دادن بلدرچین ها به تاریکی غیر منتظره در صورت قطع برق حداقل یک ساعت در طول روز به آن ها خاموشی دهیم.

مدت زمان نوردهی در سالن پرورش بلدرچین

مدت زمان نوردهی از جمله فاکتور های مهم برای یکدست سازی سالن پرورش بلدرچین میباشد. برای دستیابی به بلدرچین های تخم گذار حداقل 16 تا 18 ساعت در یک روز نوردهی لازم است. اما اگر هدف دستیابی به بلدرچین های گوشتی است این مقدار به 8 ساعت نوردهی در روز کاهش مییابد.

شدت نور در سالن پرورش بلدرچین

این عامل برای هر دو حالت گوشتی و یا تخمگذار بودن بلدرچین ها صادق است. شدت نور که بر حسب لوکس بیان میشود در سه هفته اول 60 یا 70 لوکس و از هفته سوم به بعد به 10 لوکس کاهش می یابد.

طول موج نور

از دیگر فاکتورهای مهم در یکدست سازی سالن بلدرچین طول موج نور است. برای یکدست سازی سالن برای رسیدن به بلدرچین های گوشتی یا تخمگذار طبق تحقیقات گسترده صورت گرفته نور آفتابی یا سفید کارآمد است. چرا که طول موج رنگ آفتابی بلند بوده و با نفوذ به عمق بافت مغزی ترشح گنادوتروپین را افزایش داده و باعث رشد سریع تخمدان ها و افزایش تعداد تخمک ها در بلدرچین های ماده شده و از طرفی میزان تستوسترون را در بلدرچین های نر افزایش میدهد.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *